Μερακλήδικο συμπλήρωμα ουζομεζέδων…
Υλικά
- 1/2 Κιλό Φάβα
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι
- 1 φλυτζάνι Λάδι
- Χυμό τριών Λεμονιών
- Αλάτι – Πιπέρι
- 3 Κρεμμύδια Ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε τη φάβα σε νερό για μιάμιση ώρα.
- Τη βάζουμε να βράζει και με κουτάλα βγάζουμε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.
- Οταν ο αφρός σταματήσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σιγοβράζουμε 1 ώρα ή μέχρι να λειώσει η φάβα και να γίνει πολτός.
- Την περνάμε από τον μύλο των λαχανικών μαζί με το κρεμμύδι και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουτ. σούπας λάδι και σιγοβράζουμε για λίγο.
- Την σερβίρετε σε ρηχά πιάτα και την αφήνετε να κρυώσει.
- Για να τη σερβίρετε γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την περιχύνετε με λάδι και χυμό λεμονιού.