Δεν χρειάζεται πάντα κόπος για να φτιάξετε σπιτικό φύλλο, αυτό είναι ένα εύκολο ζυμάρι και χρειάζονται 2 ή τρία φύλλα για μια πίτα!
Υλικά
- 1 νεροπότηρο σόδα
- 1/2 νεροπότηρο σπορέλαιο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό
- 500 γρ. φαρίνα ή όσο σηκώσει
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε το λάδι με το αυγό.
- Προσθέτουμε την σόδα, το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά, ζυμώνωντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που ξεκολάει από τα χέρια μας.
- Αφήνουμε το ζυμάρι λίγη ώρα να ξεκουραστεί και κάνουμε δύο ή τρία φύλλα για την πίτα μας.
Σημειώσεις
- Γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε, τυρί, κιμά, πράσο, σπανάκι κλπ.
- Θα χρειαστείτε λίγο αλεύρι για να ανοίξετε τα φύλλα.
- Μπορείτε να κάνετε περισσότερα φύλλα και να τα κάνετε μπαστούνια ή μικρά ρολά όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
Καλή επιτυχία!
Δεν διευκρινιζεται για την σοδα ποια εννοειται την υγρη με το ανθρακικο.