Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από το Cook Book με κάποιες αλλαγές που έκανα εγώ.
Υλικά
- 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου κατεψυγμένο)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 φλυτζάνα κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. μέλι
- λίγο λάδι για το σωτάρισμα
- λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι και το καθαρίζουμε, το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει και προθερμαίνουμε τον φούρνο.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το χταπόδι μας από όλες τις μεριές (δεν το τρυπάμε για να μην βγάλει πολλά υγρά). Μεταφέρουμε το χταπόδι στην γάστρα.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια για λίγο μέχρι να μαλακώσουν προσθέτουμε την δάφνη λίγο αλάτι και πιπέρι και το ξύδι με το μέλι, τέλος ρίχνουμε το κρασί.
- Ρίχνουμε όλα αυτά στο χταπόδι και κλείνουμε την γάστρα, ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι μας.
Παρατηρήσεις
- Εγώ είχα τέσσερα μικρά χταπόδια γι αυτό έβαλα λίγο περισσότερο κρασί, το χρώμα του χταποδιού αλλάζει από το κόκκινο κρασί.
- Σε περίπτωση που δεν έχετε γάστρα βάλτε το σε ταψί που θα το κλείσετε καλά με βρεγμένη λαδόκολα. Εμένα μου πήρε γύρω στις 2 ώρες για να μαλακώσει τελείως.
Καλή επιτυχία.