Μεθυσμένο κοτόπουλο με μπέικον
Υλικά
- 1 μεγάλο κοτόπουλο σε μερίδες, ή μόνο μπούτια σε ανάλογη ποσότητα
- 500 ml μπύρα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 200 γρ. μπέικον
- μισή κούπα λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.
- Κόβουμε και το μπέικον σε κομμάτια.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον, συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και σβήνουμε με την μπύρα.
- Το αφήνουμε σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Παρατηρήσεις
- Αν το κοτόπουλο δεν είναι μεγάλο ή θέλετε να φτιάξετε μικρότερη ποσότητα μειώστε την ποσότητα της μπύρας.
- Προσέξτε το αλάτι γιατί και το μπέικον είναι αλμυρό.
- Μπορείτε αφού ρίξετε την μπύρα να συνεχίσετε το φαγητό στον φούρνο σε ταψί αφού το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο ή βρεγμένη λαδόκολλα, ανοίξτε μόνο λίγα λεπτά πριν το κλείσετε για περισσότερο χρώμα.