
Το κέικ είναι ένα γλυκό που σου δίνει μεγάλες δυνατότητες να παίξεις με τις γεύσεις και να πειραματιστείς. Ετσι και εγώ σήμερα αποφάσισα να συνδυάσω το μήλο και τα αγαπημένα μπισκότα των παιδιών με σοκολάτα.
Συνέχεια
Το κέικ είναι ένα γλυκό που σου δίνει μεγάλες δυνατότητες να παίξεις με τις γεύσεις και να πειραματιστείς. Ετσι και εγώ σήμερα αποφάσισα να συνδυάσω το μήλο και τα αγαπημένα μπισκότα των παιδιών με σοκολάτα.
Συνέχεια
Τα τυροπιτάκια αυτά δεν είναι δικής μου εμπνεύσεως, για την ακρίβεια καιρό τώρα έβλεπα την συνταγή αλλά δεν αποφάσιζα να την κάνω. Την ξανάδα στο καινούργιο ένθετο του τηλεθεατή (τεύχος 1015) και τόλμησα. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, η ζύμη νόστιμη και ιδιαίτερη και η γέμιση εκπληκτική (θα την δοκιμάσω και σε άλλα τυροπιτάκια που κάνω).
Συνέχεια
Το 1993 αγόρασα μερικά τεύχη ενός περιοδικού που λεγόταν «ΓΕΥΣΗ». Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί ακόμα το περιοδικό. Μου είχαν αρέσει πολλές συνταγές και κυρίως το ότι έγραφε και για την ιστορία της ελληνικής κουζίνας. Η συνταγή όμως που με ξετρέλανε είναι Γαλλική. Σας την μεταφέρω όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε στο τεύχος 40.
Συνέχεια
Η συνταγή είναι από την Βέφα Αλεξιάδου και την βρήκα πάνω σε φακελάκι ξηρής μαγιάς mac magic και την δοκίμασα 2-3 φορές με επιτυχία.
Γίνονται 24 κομμάτια.
Συνέχεια
Είναι παραδοσιακό Κουβανικό κοκτέιλ που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δημοφιλές και στη χώρα μας.
To Mojito (μοχίτο) φτιάχνεται παραδοσιακά από τα ακόλουθα πέντε υλικά:
Δυόσμο, ρούμι, ζάχαρη (μαύρη, από ζαχαροκάλαμο), λάϊμ και σόδα.
Συνέχεια
Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στην μπίρα που δημοσιεύθηκε στα δύο τελευταία του τεύχη του περιοδικού Sorbet.
Την επιμέλεια του αφιερώματος την είχε ο Ανέστης Χαϊτίδης, οινολόγος – τεχνολόγος ποτών.
Συνέχεια
Ενώ η παγκοσμιοποίηση διαμορφώνει λίγο – πολύ κοινές διατροφικές συνήθειες, στο βιβλίο “Hungry Planet” παρουσιάζονται φωτογραφικά οικογένειες από όλο τον κόσμο, αποκαλύπτοντας τι τρώνε στη διάρκεια μιας βδομάδας.
Συνέχεια
Από το blog COOK THE BOOK
ή …αχινοπατατάκια (κατα τον γιό μου που τα αγαπά πολύ).
Προετοιμάζονται γρήγορα και συνοδεύουν θαυμάσια πιάτα με μαγειρεμένα κρεατικά …μια εναλλακτική πρόταση αντί του πουρέ και της τηγανητής πατάτας
Συνέχεια