Λαχανικά εποχής σ’ ένα γευστικό συνδυασμό με μοτσαρέλα.
μια συνταγή του chef Κων/νου Πετρέντση από το περιοδικό Sorbet
Υλικά
- 2 μελιτζάνες
- 2 κολοκυθάκια
- 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
- 2 πατάτες
- 300 γρ. ντομάτα λιαστή
- 800 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 50 γρ. έτοιμη σάλτσα πέστο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε λωρίδες τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλους κύβους και τα μανιτάρια σε φέτες.
- Σ΄ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά ελαφρώς. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, στρώνουμε τα λαχανικά με τη σειρά, πατάτα, μελιτζάνα, κολοκύθι και ενδιάμεσα βάζουμε τα μανιτάρια, το πέστο, τις πιπεριές και τη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε στους 180° για 10 λεπτά.
Καταπληκτική συνταγή! τη δοκίμασα εκτάκτως λόγω επισκέψεων την Κυριακή, για να συμπληρώσω το φαγητό που δεν έφτανε, και αφήσανε το ψητό για να φάνε τις μελιτζάνες!!!