Μία ελαφριά και νηστίσιμη συνταγή. Δοκιμάστε την!
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 2 – 3 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 2 – 3 πιπεριές
- λίγα μανιτάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- φρυγανιά τριμμένη
Για την ψευτομπεσαμέλ:
- 1 φλυτζάνα νερό
- 1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά σούπας λάδι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Τα κρεμμύδια τα κόβουμε σε φέτες και τα καρότα τα τρίβουμε.
- Κόβουμε επίσης τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε κομμάτια.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με τα καρότα μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε και τις πιπεριές και τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαραθούν κι αυτά.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά, στρώνουμε μια στρώση πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
- Από πάνω βάζουμε το μισό μίγμα από τα λαχανικά που έχουμε σωτάρει.
- Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και αφού τις στρώσουμε απλώνουμε πάνω το υπόλοιπο μίγμα λαχανικών.
Για την κρέμα:
- Σε ένα μπρίκι βάζουμε 1 φλυτζάνα νερό, το αλεύρι και το λάδι και ανακατεύουμε.
- Όταν έρθει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε και το ρίχνουμε πάνω από το ταψί μας.
- Αν θέλουμε να κάνει κρούστα πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη.
- Σκεπάζουμε το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25΄περίπου στους 180 βαθμούς, μετά το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα.
Καλή επιτυχία.
Πολύ πολύ ωραία ιδέα για την νηστεία!!! Να είσαι καλά Χρύσα, μου έδωσες την λύση που ήθελα!!!