Παραδοσιακή ελληνική συνταγή
Υλικά
- 8 Ντομάτες μέτριες
- 8 κ. σ. Ρύζι τύπου καρολίνα
- 2 Κρεμμύδια ξερά μεγάλα
- 10 κλωνιά Μαϊντανό
- 1/2 κ. κ. Δυόσμο ξερό ή 1 κ. κ. φρέσκο
- 1 Φλυτζ. Τσαγιού Ντοματοχυμό
- 1/2 Φλυτζ. Τσαγιού Φρυγανιά Τριμμένη
- 4 κ. σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ. κ. Ζάχαρη
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
- Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το πάνω μέρος κάθε ντομάτας και με κουταλάκι αδειάζουμε τη σάρκα τους και την κρατάμε.
- Γυρίζουμε ανάποδα τις ντομάτες αφού έχουμε αλατίσει ελαφρά το εσωτερικό τους.
- Σε μπώλ ανακατεύουμε τον πολτό που βγάλαμε από τις ντομάτες, το ρύζι, το κρεμμύδι τριμμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και 2 κουταλιές λάδι.
- Γεμίζουμε με το μίγμα τις ντομάτες, τις κλείνουμε με το κομμάτι που κόψαμε.
- Προσθέτουμε στο ταψί 1 ποτήρι νερό.
- Περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας, το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά.
- Ψήνουμε στους 200 C για 1 με 1 1/2 ώρα ελέγχοντας το νερό.
Σερφάροντας βρήκα ακόμα…
- Μπληγούρι με φλούδια – Μια παραλλαγή γεμιστών με μπληγούρι.