Εύκολη και χορταστική συνταγή για εορταστικό μενού.
Υλικά
- 3-4 χοιρινά κότσια
- 1 φλυτζανάκι λάδι
- 1 φλυτζανάκι μουστάρδα
- 1 φλυτζάνα λευκό κρασί
- 1 φλυτζάνα νερό
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
- 1 – 2 πατάτες σε κυβάκια
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 3 – 4 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα κότσια μας και τα βάζουμε σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με λάδι και μουστάρδα.
- Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για να πάρουν χρώμα.
- Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές βγάζουμε το ταψί και προσθέτουμε τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε 1 φλυτζάνα κρασί λευκό και 1 φλυτζάνα νερό.
- Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας ή σκεπάζουμε το ταψί μας με βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε περίπου για 2 ώρες.
- Όταν τα φαγητό είναι έτοιμο μπορούμε να περάσουμε στο μπλέντερ τα λαχανικά και να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
Καλή επιτυχία.