Ενα νόστιμο ρολό γεμιστό όχι με αυγά όπως συνήθως αλλά με ζαμπόν, κασέρι και ντομάτα.
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 αυγό
- 1/3 φλυτζάνα φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλυτζάνα γάλα
- 1 κρεμμύδι τριμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Για τη γέμιση
- Φέτες Κασέρι
- ζαμπόν
- ντομάτα
- πιπεριά
- φέτα
Γαρνιτούρα
- πατάτες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- μουστάρδα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το αυγό, τον κιμά, την φρυγανιά και το γάλα και ζυμώνουμε καλά, προσθέτουμε ρίγανη, πιπέρι και αλάτι (ανάλογα με το πόσο θέλει ο καθένας).
- Παίρνουμε μια λαδόκολλα την βάζουμε στο τραπέζι και ρίχνουμε τον κιμά, τον πατάμε με το χέρι μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα φύλλο. Για να απλωθεί καλύτερα το μίγμα μας και να μην μας σκάσει στο ψήσιμο βρέχουμε συνεχώς τα χέρια μας καθώς το απλώνουμε. Από πάνω βάζουμε φέτες κασέρι, ζαμπόν, πιπεριά, φέτα, και φέτες ντομάτα.
- Το τυλίγουμε σε ρολό και σιγά σιγά το μεταφέρουμε σε ένα ταψί, η ένωση να είναι από κάτω.
- Βάζουμε το ρολό στην μέση και αριστερά και δεξιά, βάζουμε πατάτες, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Για πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να απλώσουμε πάνω στο ρολό μουστάρδα με το χέρι μας. Χτυπάμε λίγο λάδι και 1 κ.σ. μουστάρδα και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες.
- Το βάζουμε στο φούρνο να ροδοκοκκινήσει στους 180 βαθμούς, μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό (περίπου μισή φλυτζάνα) και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία.
Τέλεια το ρολό! Εγώ το έκανα μέχρι πρόσφατα με γέμιση από σπανάκι και μπέικον.
Θα δοκιμάσω σίγουρα και τη δική σου!
Μαρίνα χαίρομαι που σου άρεσε το ρολό, την συνταγή την κάνω χρόνια, τώρα όσο για την γέμιση μπορείς να βάλεις ότι σου αρέσει μέσα !!
stin arxi den to skepazoume katholou to tapsi?? gia kana 30alepto??
θα το φτιαξω αυριο πρωτα ο θεος για πρωτη φορα μονο που θα προσθεσω και λιγο μπουκουβο για πιο πικαντικο, και βλεπουμε.