Δροσερή σαλάτα αλλά και ωραίο συνοδευτικό για ούζο
Υλικά
- 1/2 Κιλό Φασόλια μικρά
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι
- 5-6 κλωναράκια Μαϊντανό
- 1/2 φλ. Λάδι
- 1 κ. σ. Ξύδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τα φασόλια στο νερό από την προηγούμενη.
- Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά αλλά χωρίς να σκάσουν ή να λειώσουν.
- Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο μπωλ της σαλάτας.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομένα και ανακατεύουμε με προσοχή να μην λιώσουν τα φασόλια.
- Σε μικρό μπωλ χτυπάμε το λάδι με το ξύδι και όσο αλατοπίπερο θέλουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τα φασόλια.
Σημείωση
- Σερβίρονται χλιαρά ή κρύα