Ενα κλασσικό ελληνικό χειμωνιάτικο πιάτο
Υλικά
- 1/2 κιλό Φασόλια μέτρια
- 2/3 φλ. Λάδι
- 1 Κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
- 2 Καρότα
- 4-5 κλωναράκια Σέλινο
- Αλάτι, Πιπέρι
- Χυμό Λεμονιού
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα φασόλια και τα βάζουμε να μουσκέψουν από την προηγούμενη μέρα.
- Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με το νερό να τα σκεπάζει.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε φέτες και το σέλινο ψιλοκομένο.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια αλλά χωρίς να λιώσουν.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσουν και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Παραλλαγή
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λεμόνι με 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ τον οποίον ρίχνουμε μαζί με τα καρότα και το σέλινο.
μία εύκολη συνταγή για νηστίσιμο φαγητό μπορεί κάποιος να μου πει?