Μετατρέψτε γρήγορα και εύκολα τις πατάτες με αυγά σε ένα νόστιμο ορεκτικό!
Υλικά
- 4 πατάτες
- 2 αυγά
- 4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια, σε ένα πιάτο.
- Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό.
- Το μίγμα με το αυγό και το αλεύρι το προσθέτουμε στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί με λίγο λάδι (όχι τόσο όσο τηγανίζουμε πατάτες) και μόλις ζεσταθεί το λάδι τις ρίχνουμε μέσα.
- Τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι αν θέλουμε.
Σημειώσεις
- Ανάλογα με πόση ποσότητα θέλετε να κάνετε αυξομειώστε τα υλικά. Στο ένα αυγό αντιστοιχούν 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ο χυλός πρέπει να είναι αρκετά πηχτός.
Καλή επιτυχία!