Ιδιαίτερο γλύκισμα που μπορείτε να συνοδεύσετε με παγωτό.
Υλικά
- 200 γρ. κανταΐφι
- 1 φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλυτζάνα καρυδόψυχα
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. κανέλα
για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλυτζάνα ζάχαρη
- 8 κ.σ. γεμάτες σιμιδγάλι χοντρό
- 1 κ.σ. γεμάτη κόρν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το κανταΐφι αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, την ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα και την καρυδόψυχα.
- Τα σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα το κανταίφι (περίπου 20 λεπτά).
Για την κρέμα βάζουμε το γάλα να βράσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. - Μόλις πήξε την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το βούτυρο.
- Την σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μια φόρμα στρώνουμε το μισό κανταΐφι, από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Σημειώσεις
- Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με παγωτό.
- Εγώ έβαλα καλό βούτυρο για περισσότερο άρωμα.
Καλή επιτυχία!