Έχετε μπαγιάτικο τσουρέκι; μην το πετάξετε!
Φτιάξτε μια ωραία και πρωτότυπη μηλόπιτα.
Υλικά
- 400 γρ. τσουρέκι
- 3 μήλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. κόρν φλάουρ
- 1 φακ. μπέικιν
- 2 – 3 κ. σ. κονιάκ
- 1 κ. γ. κανέλα
- 1/2 λίτρο γάλακ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπωλ κόβουμε το τσουρέκι σε μεγάλα κομμάτια το περιχύνουμε με το γάλα και το αφήνουμε να σταθεί για 30′ περίπου.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το μήλο κομμένο σε κύβους, την ζάχαρη, τα αυγά χτυπημένα, το κορν φλάουρ, το μπέικιν, την κανέλα και το κονιάκ.
- Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ.
- Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το προσθέτουμε από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 °C για 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου.
Παρατηρήσεις
- Αν το τσουρέκι σας είναι αρκετά γλυκό μειώστε λίγο την ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!