Γλυκιά πατσαβουρόπιτα με πλούσιο άρωμα καρύδας.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 2,5 φλυτζάνια καρύδα
- 3 αυγά
- 1 φλυτζάνα ζάχαρη
- 1 φλυτζάνα γάλα
- 1 φλυτζάνα σπορέλαιο
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μπέικιν
Για το σιρόπι
- 2,5 φλυτζάνες ζάχαρη
- 3,5 φλυτζάνες νερό
- λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
- Κάνουμε το σιρόπι στην αρχή για να κρυώσει, βράζοντας τα υλικά για 5΄.
- Λαδώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ.
- Παίρνουμε ένα – ένα φύλλο και πασπαλίζουμε επάνω καρύδα, το σουρώνουμε και το βάζουμε στο ταψί, συνεχίζουμε έτσι μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.
- Σε ένα βαθύ μπωλ ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το λάδι, την βανίλια, το μπέικιν και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά, περιχύνουμε με αυτό το μίγμα τα φύλλα μας.
- Βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσει το γλυκό.
- Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Καλή επιτυχία.