Απλή και γρήγορη συνταγή για ένα σπιτικό γλυκό…
Υλικά
- 130 γρ. Βούτυρο
- 240 γρ. Ζάχαρη
- 3 Αυγά
- 1 κ.κ. Σόδα
- 500 γρ. Αλεύρι
- Βούτυρο και Τριμμένη Φρυγανιά για τα Ταψάκια
- 6 κ. σ. Μαρμελάδα Βατόμουρο
Εκτέλεση
- Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά, τη σόδα και το αλεύρι και ζυμώστε καλά.
- Βουτυρώστε και πασπαλίστε με φρυγανιά 2 ταψάκια διαμέτρου 26 εκατοστών.
- Απλώστε μια λεπτή στρώση ζύμη και κατόπιν μια στρώση μαρμελάδα.
- Πλάστε βέργες πάχους 1 εκατοστού με την ζύμη που περισεύει και στρώστε τις σταυρωτά πάνω από την μαρμελάδα.
- Ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45 περίπου λεπτά.
Πίνγκμπακ: Πάστα Φλόρα