Αυτό το γλυκό δεν είναι άλλο από τον γνωστό σε όλους μας κορμό ή σαλάμι που εγώ του έβαλα γέμιση από σαντυγί και φράουλες για να το κάνω πιο εορταστικό.
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 5 κ.σ. γεμάτες κακάο
- 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 φλ. καφέ κονιάκ
- 1 σαντυγί
- μερικές φράουλες
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την σαντυγί και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει, προσθέτουμε και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα. (δεν πρέπει να βράσει το μίγμα, όταν ενωθούν όλα τα υλικά το αποσύρουμε από την φωτιά).
- Βγάζουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τα θρυματισμένα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει λίγο.
- Βάζουμε πάνω στο πάγκο μας αλουμινόχαρτο και από πάνω στρώνουμε και μεμβράνη. Απλώνουμε το μίγμα μας σε σχήμα παραληλόγραμμο και στο κέντρο βάζουμε την σαντυγί (κρατάμε λίγη για την διακόσμηση) και μετά από πάνω τις φράουλες.
- Με την βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε σε ρολό. Το τυλίγουμε και με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να παγώσει. Αν θέλουμε μετά το γαρνρίρουμε με σαντυγί και φράουλες.
Σημειώσεις
- Το μίγμα πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει γιατί έτσι το τυλίγουμε πιο εύκολα με την σαντυγί μέσα.
- Εγώ για σαντυγί χρησιμοποίησα την μόρφατ στο τενεκεδένιο κουτάκι (είναι πιο σταθερή).
Καλή επιτυχία!