Μπακλαβάς με φύλλο σοκολάτας

Μπακλαβάς με φύλλο κρούστας σοκολάτας.

Μπακλαβάς με φύλλο σοκολάτας

Μπακλαβάς με φύλλο σοκολάτας

Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλα σοκολάτας για μπακλαβά
  • 1/2 κιλό φιστίκια Αιγίνης ωμά και καθαρισμένα από τον φλοιό τους
  • 2,5 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 φλ. ελαιόλαδο (έβαλα ελαιόλαδο για να γίνει νηστίσιμο)

Εκτέλεση

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ανάψω τον φούρνο για να προθερμανθεί καλά.
Άλεσα ελαφρά τα φιστίκια στο μούλτι, αφού χώρισα αρκετά για την διακόσμηση.
Λάδωσα το ταψί με ελαιόλαδο, στον πάτο και στα πλάγια.

choco-baklava_01Άνοιξα το πακέτο φύλλων σοκολάτας, όλο περιέργεια!!! Απαλό μεταξένιο φύλλο, όπως τα καλής ποιότητας φύλλα κρούστας, μόνο που ήταν καφέ χρώμα!

Μέτρησα τα φύλλα και χώρισα 6 και 5.

choco-baklava_02Άπλωσα στο ταψί τα 6 φύλλα τα οποία κάθε φορά τα λάδωνα αλλά πολύ ελαφρά. Μετά άρχισα να βάζω φιστίκι (δεν πρόσθεσα τίποτα στο φιστίκι, το έβαλα σκέτο) και έβαζα φύλλο – φιστίκι εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, εκτός από τα 5 φύλλα που είχα χωρίσει. Φυσικά τα φύλλα τα λάδωνα ελαφρά.

Στο τέλος έβαλα και τα 5 τελευταία φύλλα πάλι με ελαφρύ λάδωμα.

Έκοψα τον μπακλαβά σε κομμάτια και σε κάθε κομμάτι κάρφωσα μισό φιστίκι.

choco-baklava_03Το υπόλοιπο λάδι που έμεινε το έκαψα μέχρι που κάπνισε, σε ένα τηγανάκι και μ΄αυτό έκαψα τα φύλλα από πάνω. Το λάδι τσιτσίριζε πάνω στο ωμό κρύο γλυκό.

Το έβαλα στο φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε πολλές συνταγές είχα διαβάσει ότι θέλει ψήσιμο σε μέτριο φούρνο για μια ώρα. Η μητέρα μου μου είπε ότι είναι πολύ μια ώρα για μπακλαβά.

choco-baklava_04Πάνω στο μισάωρο το γλυκό φαινόταν πολύ ωραίο! Βέβαια από το χρώμα του δεν μπορούσα να καταλάβω αν ψήθηκε.

Είπα όμως να ακολουθήσω τις οδηγίες και το άφησα κι άλλο.

Εντωμεταξύ έφτιαξα το σιρόπι με το νερό τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Το άφησα 5 λεπτά από την ώρα που άρχισε να βράζει.

Στα 50 λεπτά άρχισα να ανησυχώ (άργησα) και έβγαλα το γλυκό καταλαβαίνοντας ότι παραψήθηκε, αφού είχε “μαζέψει” τόσο πολύ που έμειναν μεγάλα κενά ανάμεσα στα κομμάτια.

choco-baklava_05Έριξα το καυτό σιρόπι στο καυτό γλυκό με την κουτάλα για να πάει παντού και να μουσκέψουν καλά όλα τα κομμάτια.

Ίσως να έχει παράξενη όψη ο τόσο σκούρος μπακλαβάς, αλλά αν σκεφτείς την γεύση σοκολάτας…

Μια σκέψη ήταν να ρίξω από πάνω λιωμένη κουβερτούρα για γαρνίρισμα, αλλά δεν το έκανα γιατί ήθελα να δοκιμάσω την γεύση του σοκολατένιου φύλλου.

Την επόμενη μέρα (είχα φτιάξει το γλυκό αργά το βράδυ) που το δοκιμάσαμε καταλάβαμε ότι παραψήθηκε! Είχε την γεύση του καμένου, και ιδίως το φιστίκι που -θα έλεγα- η γεύση του ήταν λίγο πριν το …κάρβουνο.

Δεν πειράζει όμως! Επειδή μας αρέσει η γεύση του παραψημένου θα το φάμε όλο εμείς, δεν θα σας κεράσουμε.

Σχετικά με ayla

Είμαι τεχνικός αμπελουργίας οινοτεχνίας, είμαι και λίγο καλλιτέχνης και πολύ πόντια!
Δημοσιεύθηκε στην Γλυκά και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Μπακλαβάς με φύλλο σοκολάτας

  1. Ο/Η ΦΩΤΕΙΝΗ λέει:

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!! ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΦΥΛΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *