Μπισκοτόγλυκο με κρέμα και μήλα
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 φακελάκι κρέμα βανίλια (χωρίς βράσιμο)
- 3 – 4 μήλα
- 1 πρέζα κανέλα
- γάλα (όσο χρειάζεται για την κρέμα)
- τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα
Για την σαντιγί
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- μερικές κουταλιές ζάχαρη άχνη
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαντιγί σε φακελάκι (garni, μόρφατ ή άλλη) ακολουθώντας την συνταγή της συσκευασίας.
Για το σιρόπι
- 1 φλυτζάνα ζάχαρη
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
- τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα
Εκτέλεση
- Στρώνουμε τα μπισκότα σε δύο σειρές σε ένα πυρέξ.
- Eτοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 5΄.
- Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε με αυτό τα μπισκότα.
- Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να απορροφήσουν τα μπισκότα το σιρόπι και ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, κατόπιν καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε λίγη κανέλα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το μήλο πάνω από την κρέμα και ετοιμάζουμε την σαντιγί.
- Βάζουμε και την σαντιγί πάνω από το μήλο και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα.
Πολύ καλή παραλλαγή της “καλοκαιρινής τούρτας” που την λένε εδώ στην περιοχή μου. Βεβαίως και θα την δοκιμάσω (μόνο μην ρωτάτε το πότε) … πανεύκολη και …. φαντάζομαι πολύ δροσερή! Και με τον καιρό που μας κάνει θα χρειαστεί δροσιά, γιατί όπως είπαν και κάποιοι “αν πάει έτσι ο καιρός, φέτος θα ψάχνουμε το χριστουγεννιάτικο φλουρί σε … καρπούζι”!!!
Να είσαι καλά Χρύσα!