Ενα αφράτο κέικ που μοσχοβολάει πορτοκάλι και καρύδα.
Υλικά
- 1 φλυτζάνα σπορέλαιο
- 2 φλυτζάνες ζάχαρη
- 3 φλυτζάνες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλυτζάνα χυμό πορτοκάλι
- 1/2- 1 φλυτζάνα τριμένη σοκολάτα
- 3 αυγά
- 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε καλά το λάδι με την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
- Κατόπιν βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι και λίγο λίγο το αλεύρι.
- Τέλος ρίχνουμε την καρύδα, την βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού και την τριμένη σοκολάτα.
- Βάζουμε το μίγμα μας σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 περίπου 1 ώρα.
* Εγώ δεν είχα πολύ σοκολάτα και έτσι έβαλα λίγη.
Καλή επιτυχία