Ενα ψωμί με ιδιαίτερη γεύση…
Υλικά
- 1/2 κιλό Αλεύρι
- 1,5 κούπα Γάλα
- 10 γρ. Φρέσκια Μαγιά
- 400 γρ. Πατάτες (4 Μέτριες)
- 5 κ. κ. κοφτές Ζάχαρη
- 1 Αυγό
- Αλάτι
- 1,5 κ. σ. Βούτυρο
- Βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό γάλα ανακατεύοντας.
- Σε βαθύ σκεύος βάζουμε 1/2 κούπα αλεύρι, το γάλα με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος.
- Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους. Τις καθαρίζουμε και τις λειώνουμε.
- Οταν διπλασιαστεί σχεδόν το ύψος της ζύμης προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το γάλα, το αλάτι το αυγό, το βούτυρο λειωμένο και τις πατάτες.
- Φτιάχνουμε καρβελάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά σε ζεστό μέρος. (Στον φούρνο χωρίς να τον ανάψουμε).
- Ψήνουμε σε φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα.