Από το blog COOK THE BOOK
ή …αχινοπατατάκια (κατα τον γιό μου που τα αγαπά πολύ).
Προετοιμάζονται γρήγορα και συνοδεύουν θαυμάσια πιάτα με μαγειρεμένα κρεατικά …μια εναλλακτική πρόταση αντί του πουρέ και της τηγανητής πατάτας
Υλικά
- 6 μέτριες πατάτες τριμμενες στον τρίφτη του κρεμμυδιού
- 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
- 1 αυγό
- 5-6 κ.σούπας αλεύρι φαρινάπ
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει
- Σ’ένα μπώλ ρίχνουμε τις τριμμένες πατάτες, τη φέτα, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και το αλεύρι.
- Ανακατευουμε καλά ώσπου να ενωθούν τα υλικά και να μην σκορπίζει το μίγμα όταν παίρνουμε κουταλιές …αν συμβαινει αυτό ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
- Παίρνουμε με κουταλι της σούπας και τηγανίζουμε μια μια κουταλια σε καυτό λάδι ώσπου να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα – δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα για να μην καούν.
- Σερβίρονται οπωσδήποτε πολύ ζεστά!
Πηγή: http://cookthebook.blogspot.com/
κι επίσης να προσθέσω οτι αν τα θέλετε περισσότερο τραγανά(σαν τον οικοδεσπότη μας εδώ!) μειωστε το αλεύρι ή αντικαταστήστε με λίγη τριμμένη φρυγανιά….κάποιοι που επίσης τα δοκίμασαν τα έφαγαν με μέλι,αλλά ανακάτεψαν το μίγμα και με ψίχα τηγανισμένου γαύρου….όλα καλοδεχούμενα 🙂
εχμ! για τον γαύρο 🙂
φταίει ή ποντιακή μου (κατά το ήμισυ) μαγειρική παιδεία