Βασική μέθοδος διαχωρισμού του κοτόπουλου σε μερίδες με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Παρουσίαση βήμα βήμα με φωτογραφίες.
1. Χωρίστε τα πόδια από το σώμα | 2. Κόψτε τα πόδια στα δύο |
---|---|
Τοποθετήστε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα επάνω σε σταθερή επιφάνεια ειδικά διαμορφωμένη για κοπή κρέατος. Τραβήξτε το πόδι από το σώμα και κόψτε κοντά στη βάση και από τις δύο πλευρές. Τραβήξτε το πόδι σταθερά μέχρι να αποκολληθεί ο σύνδεσμος που το ενώνει με το σώμα. Κόψτε στο ύψος του συνδέσμου και αποχωρίστε το πόδι από το σώμα. Κάντε το ίδιο και με το άλλο πόδι. |
Τοποθετήστε το πόδι έτσι ώστε η μεριά που έχει την πέτσα να ακουμπάει στο ξύλο. Κόψτε σταθερά στο σημείο που ενώνονται το πάνω με το κάτω μέρος του ποδιού. |
3. Κόψτε τα φτερά | 4. Χωρίστε το σώμα στα δύο |
Κρατώντας το κοτόπουλο με το στήθος προς τα επάνω τραβήξτε το φτερό και κόψτε ακριβώς πάνω από την ένωσή του με το σώμα. Κόψτε και από την πίσω πλευρά και χωρίστε το φτερό από το σώμα. Κάντε το ίδιο και με το άλλο φτερό. |
Ξεκινώντας από την ουρά κόψτε παράλληλα προς το κόκκαλο της πλάτης και από τις δυό μεριές, κόβοντας στην μέση και τα κοκκαλάκια του θώρακα. |
5. Ξεχωρίστε το στήθος | 6. Κόψτε το στήθος στα δύο |
Ξεχωρίστε το στήθος από την πλάτη και κόψτε μέχρι τον λαιμό. Κόψτε την πλάτη στα δύο στο σημείο που τελειώνουν τα πλευρά. |
Αν το απαιτεί η συνταγή σας μπορείτε να αφήσετε το στήθος ολόκληρο. Για να κόψετε στη μέση κόψτε δυνατά και σταθερά κατά μήκος του κόκκαλου του στήθους. |
Το κοτόπουλο κομμένο σε 10 κομμάτια. |
…
Ευχαριστώ… πολύ χρησιμο, αλλά το κοτόπουλό μου ήταν καταψυξη πολλές ώρες
κ πρέπει μάλλον να περιμένω. 🙁