Σπιτικοί κεφτέδες…
Υλικά
- 1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 4 φέτες ψίχα ψωμιού
- 2 αυγά
- 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι Μαϊντανό
- Αλάτι, Πιπέρι
- 2/3 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. λάδι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε το ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο) στο νερό και το στραγγίζουμε καλά.
- Το ανακατεύουμε με τον κιμά.
- Προσθέτουμε τα αυγά, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Παραλλαγή
- Δοκιμάστε την ανάμιξη μοσχαρίσιου και χοιρινού κιμά σε αναλόγια μέχρι και 2 προς 1.
Σε 1 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι?? Τουλάχιστον 2 μεγάλα θέλει. Τίποτε σε μπαχάρι δε θα βάλουμε μέσα?? Λέω εγώ τώρα…..
Κεφτέδες, χωρίς δυόσμο…; είναι σιγουρο?
Κάποτε (πριν από χρόνια), ψάχνοντας έναν φίλο πέρασα από το καφέ-ουζερί που σύχναζε και ρώτησα “πού είναι ο Κώστας”.
Ο μάστορας μου έριξε ένα καχύποπτο βλέμμα και τηρώντας απόλυτα την πολιτική διαχείρισης προσωπικών δεδομένων θαμώνων του μαγαζιού μου απάντησε κοροϊδευτικά: “τον βάλαμε στους κεφτέδες”.
Από τότε συνηθίζω να βάζω οτιδήποτε στους κεφτέδες, οπότε πράξτε ανάλογα. 😉
Aυγά δεν βάζουμε στο μιγμα με τον κιμά?
Σωστός Λευτέρη. 2 αυγά. Η συνταγή διορθώθηκε ανάλογα.