Διάφοροι παραπονιούνται ότι μπαίνουν στο site για να δουν τι θα μαγειρέψουν το μεσημέρι και βλέπουν φασόλια και ρεβίθια που έπρεπε να είχαν μουλιάσει από βραδύς και τελικά καταλήγουν στις τηγανιές. Τέρμα λοιπόν οι δικαιολογίες 😉 οι φακές δεν χρειάζονται μούλιασμα…
Υλικά
- 1/2 Κιλό Φακές
- 2/3 φλ. Λάδι
- 6 σκελίδες Σκόρδο
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 1 φύλλο Δάφνης
- Ξύδι
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε τις φακές και τις βάζουμε να βράσουν σε αρκετό νερό (να τις σκεπάζει).
- Προσθέτουμε το λάδι, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη.
- Ρίχνουμε το φύλλο της δάφνης, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την φακή να σιγοβράσει για 30 με 40 λεπτά.
- Λίγο πριν την βγάλουμε από την κατσαρόλα προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε.
- Σερβίροντας την προσθέτουμε το ξύδι ξεχωριστά.
Παραλλαγή
- Αν θέλετε οι φακές να γίνουν κόκκινες προσθέστε 1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας.
Για πόση ώρα τις βράζουμε;
30 με 40 λεπτά, το συμπλήρωσα και στην συνταγή
επίσης θα πρόσθετα ότι το λάδι (όπως επίσης και η ρίγανη – για τις ριγανάτες φακές που αγαπώ) να μπαίνουν στα τελευταία λεπτά της βράσης. Κρατούν την νοστιμιά.
Δεν πετάτε το νερό κ βάζετε άλλο