Θρεπτικά και παραδοσιακά…
Υλικά
- 1/2 Κιλό Ρεβίθια
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι
- 1/2 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. Σόδα
- Χυμό ενός Λεμονιού
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τα ρεβίθια στο νερό από την προηγούμενη.
- Πετάμε το νερό τους και τους ρίχνουμε τη σόδα.
- Τα αφήνουμε για μισή ώρα και κατόπιν τα τρίβουμε για να φύγουν τα φλούδια τους.
- Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομένο και το λάδι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, βράζουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.