Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα πορτοκάλι
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 αυγό (για άλλειμα)
- 1/2 φλυτζάνα χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 350 γρ. (περίπου) αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν
Εκτέλεση
- Χτυπήστε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη.
- Προσθέστε τα αυγά, τον χυμό και το ξύσμα, την βανίλια και το κονιάκ.
- Αρχίστε να ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι – στο οποίο έχετε ανακατέψει το μπέικιν – μέχρι να έχετε μια ζύμη μαλακή.
- Πλάστε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλετε (φροντίστε να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος) αλείψτε τα με αυγό και βάλτε σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20 λεπτά περίπου.
Σημειώσεις
- Προτιμήστε κάποιο βούτυρο που να περιέχει και βούτυρο αγελαδινό για να έχετε περισσότερη γεύση.
- Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμη, προσέξτε μην κάνετε σφιχτή την ζύμη. Μόλις το ζυμάρι ξεκολλήσει από τα χέρια είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία!
εχω τη συνταγη της χρυσας παραδεισης διαφορετικη.ειναι αραγε σωστη?τη γραφω. 1και μισο φρεσκο βουτυρο 2 ζαχαρη 2αυγα και 2 κροκαδια 8 αλευρι κοσκινισμενο 6 κγ μπαικινελαχιστο αλατι μισο γαλα ξυσμα λεμονιου και 1 αυγο γεια αλειμα .φλυτζανια ειναι το αλευρι ζαχαρη κτλ.ειναι σωστη ?¨απαντηστε μου παρακαλω !!!