Αντί να κάνετε την συνηθισμένη τηγανιά με χοιρινό, βάλτε το κρέας στην γάστρα και η γεύση του θα απογειωθεί!
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 3 – 4 πατάτες
- 1 φλυτζάνα λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 2 – 3 κ.σ. μουστάρδα
- λίγη τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Αφού πλύνετε καλά το κρέας και καθαρίσετε και κόψετε τις πατάτες και το κρεμμύδι, βάλτε τα όλα στην γάστρα, περιχύστε τα με το κρασί, το λάδι, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη ανακατέψτε και βάλτε τα στο φούρνο.
- Ψήστε στους 200 °C μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Λίγο πριν να είναι έτοιμο, ανοίξτε το καπάκι της γάστρας και πασπαλίστε με λίγο κεφαλοτύρι.
Σημειώσεις
- Αν θέλετε προσθέστε πιπεριές πράσινες και κόκκινες ή και μανιτάρια και δώστε μια έξτρα γεύση στο φαγητό σας.
- Σε περίπτωση που δεν έχετε γάστρα, βρέξτε μια λαδόκολλα και σκεπάστε καλά το ταψί σας, κάπου κάπου ρίχνετε καμιά ματιά στο φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό.
Καλή επιτυχία!