Ένα εύκολο γλυκό για όλο το χρόνο.
Υλικά
- 5 αυγά
- 1 και 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 και 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
- 1 μπέκιν
- 2 βανίλιες
- μισό βιτάμ (125γρ)
- λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα
- 2 μήλα
Εκτέλεση
- Λιώνω το βιτάμ στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσω και ρίχνω λίγη ζάχαρη και κανέλα.
- Κόβω τα μήλα σε ροδέλες και τα στρώνω πάνω από το βιτάμ, στα κενά μπορούμε να βάλουμε καρύδι.
- Κατόπιν χτυπώ τα αυγά με την ζάχαρη μετά προσθέτω το αλεύρι το μπέκιν και τις βανίλιες.
- Ρίχνω αυτό το μίγμα πάνω από τα μήλα.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
- Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.
ΜΕΤΡΙΟ……….ΜΑ ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΕΙΚ ΗΤΑΝ ΣΤΕΓΝΟ……….
Ρίτα δεν ξέρω γιατί σου βγήκε στεγνό το κέικ μήπως το έψησες λιγάκι παραπάνω?
οχι..μηπωσ πρεπει να βαλουμε περισσοτερο βουτυρο?νομιζω ειναι λιγο το βουτυρο ετσι δεν ειναι αρκετιο να ποτισει το παντεσπανι
Ρίτα την συνταγή αυτή την έχω από πολύ παλιά και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να την αλλάξω. Αν αποφασίσεις και πειραματιστείς πες μας το αποτέλεσμα .
οκ
Μόλις έβγαλα την μηλόπιτα απ’ το φούρνο. Δεν ήμουν σίγουρη για το βούτυρο αν το έβαζες όλο στο ταψί και έβαλα το μισό εκεί και το μισό στη ζύμη. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ γιατί έχω “πολύ αυστηρούς κριτές” στο σπίτι… τα τέκνα!!! Πεντανόστιμη!!!
Γιώτα χαίρομαι που πέτυχε η μηλόπιτα και σας άρεσε !
Εγώ μέχρι τώρα έβαζα όλο το βούτυρο στο ταψί αλλά θα δοκιμάσω και την δική σου εκδοχή.
Η μηλόπιτά σου τέλεια!!
Πρόσθεσα όμως και μερικά συστατικά κι έγινε φανταστική.
Όταν έκοβα τα μήλα και περίμενα να λιώσει το βιτάμ στο ταψάκι τα ράντισα από πάνω με ένα χυμό λεμονιού.
Επίσης για το παντεσπάνι χτύπησα 50 gr. βιτάμ επιπλέον με τη ζάχαρη και μετά πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά .
Όταν κρύωσε και την αναποδογύρισα και την ράντισα με σιρόπι σοκολάτας.
Δόκίμασέ τη και συ. Στο σπίτι εξαφανίστηκε.!!
Μαρία χαίρομαι που σου άρεσε !! Οσο για τις αλλαγές πολύ καλές , θα το δοκιμάσω και εγώ την επόμενη φορά.
Σ΄ευχαριστώ για το σχόλιο.