Γλυκιά πατσαβουρόπιτα με καρύδα

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα με πλούσιο άρωμα καρύδας.

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα με καρύδα

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα με καρύδα

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 2,5 φλυτζάνια καρύδα
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνα ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνα γάλα
  • 1 φλυτζάνα σπορέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν

Για το σιρόπι

  • 2,5 φλυτζάνες ζάχαρη
  • 3,5 φλυτζάνες νερό
  • λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Κάνουμε το σιρόπι στην αρχή για να κρυώσει, βράζοντας τα υλικά για 5΄.
  2. Λαδώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ.
  3. Παίρνουμε ένα – ένα φύλλο και πασπαλίζουμε επάνω καρύδα, το σουρώνουμε και το βάζουμε στο ταψί, συνεχίζουμε έτσι μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.
  4. Σε ένα βαθύ μπωλ ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το λάδι, την βανίλια, το μπέικιν και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά, περιχύνουμε με αυτό το μίγμα τα φύλλα μας.
  5. Βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσει το γλυκό.
  6. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Καλή επιτυχία.

Δημοσιεύθηκε στην Στο Φούρνο, Γλυκά και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *