Η κλασική ζύμη κουρού στην γλυκειά της όμως εκδοχή κάνει πολύ ωραίο συνδυασμό με την πραλίνα σοκολάτας ή με μαρμελάδα.
Υλικά για την ζύμη
- 500 γρ αλεύρι φαρίνα
- 1 αυγό
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 φλυτζάνα άχνη ζάχαρη
Υλικά για την γέμιση
- πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το αλεύρι με το βούτυρο και το τρίβουμε.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική και μαλακή.
- Αφήνουμε την ζύμη λίγο να ξεκουραστεί και μετα κάνουμε κρουασανάκια ή μπουρεκάκια βάζοντας μέσα μια κουταλιά πραλίνα σοκολάτας.
- Αλείφουμε τα κρουασανάκια με κρόκο αυγό και λίγο γάλα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
Παραλλαγές
- Μπορείτε αντί για πραλίνα να βάλετε μαρμελάδα
- να προσθέσετε τριμένο μπισκότο ή τριμμένους ξηρούς καρπούς