γράφει ο sikelos
Υπολογίστε ένα μπούτι γύρω στα 2-2,5 κιλά για 4 άτομα…
Αν στο τραπέζι είναι και ο Σήφης, πάρτε 3 κιλά..
Πλύντε πολύ προσεκτικά το μπουτάκι σε τρεχούμενο νερό για να φύγουν οι τρίχες (υπάρχουν πολλές).
Μαρινάρετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο χτυπώντας στο blender τα ακόλουθα υλικά:
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 1 φλυτζάνι λάδι
• 3 λεμόνια
• μερικά κλαδάκια δενδρολίβανου
• αλάτι-πιπέρι
• προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι (1 κουτ. γλυκού).
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 C
Αν έχετε γάστρα (με σχάρα) ρίξτε μερικά ποτήρια νερό και βάλτε το μπουτάκι πάνω στη σχάρα.
Προσωπικά το τυλίγω σε λαδόκολα, δένοντας προσεχτικά.
Ψήστε περίπου 3 ώρες και άν δεν βιάζεστε, ψήστε περισσότερο σε θερμοκρασία 150-160 C.
Voila!