Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για την παρασκευή σπιτικού ψωμιού
Υλικά
- 3 κούπες Αλεύρι
- 2 κ. σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ. κ. Αλάτι
- 1,5 κούπα χλιαρό νερό
- 25 γρ. Φρέσκια Μαγιά ή ένα φακελάκι ξηρή
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό ανακατεύοντας.
- Σε βαθύ σκεύος με εφαρμοστό καπάκι βάζουμε 1,5 κούπα αλεύρι, το νερό με τη μαγιά, το λάδι και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος.
- Μετά από 20-30 λεπτά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια.
- Ζυμώνουμε προσθέτοντας και άλλο αλεύρι αν χρειαστεί μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο φραντζόλες και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί το οποίο το αφήνουμε στον φούρνο της κουζίνας για 15 λεπτά χωρίς όμως να τον ανάψουμε.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε τα ψωμιά μας στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό καφέ χρώμα.