Από το περιοδικό γλυκιές ιστορίες του Παρλιάρου.
Υλικά (για περίπου 12 τεμάχια)
- 60 γρ. ασπράδια αυγών (θα χρειαστούμε περίπου 2 μεσαία αυγά κατά προτίμηση βιολογικά)
- 180 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. ξερή ινδική καρύδα, τριμμένη
- χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, τα ασπράδια με τη ζάχαρη έως ότου γίνει μια σφικτή μαρέγκα.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγη-λίγη την ινδική καρύδα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα απαλά με μια πλαστική σπάτουλα (δεν ρίχνουμε με μιας όλη την καρύδα, γιατί θα πέσει στον πάτο και η μαρέγκα θα χάσει τον όγκο της).
- Προσθέτουμε και μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε. Η ποσότητα χρώματος που θα βάλουμε εξαρτάται από το πόσο έντονη απόχρωση θέλουμε να πετύχουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη (χωρίς δοντάκια) και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα ή επιφάνεια ψησίματος από σιλικόνη μικρά βουναλάκια.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να μη χρησιμοποιήσουμε κορνέ και να φτιάξουμε τους κώνους με τα χέρια μας, παίρνοντας μικρές ποσότητες μαρέγκας στις οποίες δίνουμε με τα δάχτυλα σχήμα πυραμίδας. Σε αυτή την περίπτωση απλώς δεν θα βγουν τόσο ομοιόμορφοι οι κώνοι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC. Βάζουμε τη λαδόκολλα απευθείας στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε τους κώνους για 8-10 λεπτά.
Tip
- Μπορούμε να φυλάξουμε τους κώνους σε αεροστεγές δοχείο, σε μέρος χωρίς υγρασία, για περίπου 3 ημέρες.